29. marts 2017

Tiden går så stærkt, så stærkt og endnu engang er det blevet forår og der vil snart igen komme nye føl på gården. I år vil der komme tre føl efter Sæfari fra Hakoti.

I 2016 kom der to små føl på Torsbjerg, begge sorte og efter Jon fra Tyrevoldsdal.

Der er for alvor gang i træningen af forskellige ungheste og derfor forventes det også at der vil komme lidt flere til salg i år end der har været tidligere.

Alvar er nu redet i en længere periode og står klar til nye ejere. Brynja er i træning og vi håber på at hun kan komme til kåring i år.

Stjarni er godt i gang med ridningen og viser positive takter i forhold til at blive en god ridehest, som også vil kunne begå sig på konkurrencebanerne i fremtiden.

Hertil kommer at flere af de helt unge er i gang med at blive vænnet til udstyr og rytter. Så mangler du en hest, så har vi efterhånden lidt forskelligt at vælge imellem og det uansat om du vil havde en god skovturshest, en konkurrencehest til de middelsvære klasser eller en unghest du selv kan arbejde videre med.

20. november 2015

Endnu et år er ved at være gået på Torsbjerg.

I år har der været goddag til tre hingsteføl. Brynja fra Torsbjerg fik Fjalar efter Álfasteinn fra Selfossi, Aradís fra Torsbjerg fik Fagri og Spyrða fra Skálakoti fik Finnbjörn, begge efter Röskur fra Skjøld.

Som tiden går er de hopper, som bruges til avl blevet skiftet lidt ud, Stemma og Óskadís er mildertidig overgået til at være rideheste. Begge har gået flere år med føl og det har klædt dem at blive redet i form og få stramme maveskindet op. Det er dog ikke sikkert at de helt er udgået af avlen, da de begge giver deres rigtig gode sind videre til deres afkom og dette er ikke en kvalitet, som er vi mener man skal gå ned på.

I år har vi valgt at få ifolet to hopper, Dalía fra Torsbjerg (efter Fjarki fra Breiðholti) og Auður frá Dalbæ (efter Kjarni frá Árgerði) med Jón fra Tyrevoldsdal. Som altid og som alle andre glæder vi os til foråret, hvor de små føl kommer.

Det har været et travlt år på gården. Forpagtningsområdet er øget de seneste år, så der nu er endnu flere naturfolde til hestene, men det har betydet mere arbejde med opgradering af hegn og tilsyn.

Den seneste måned har Alvar (efter Tónn frá Auðsholtshjáleigu) været i træning, for at få en god start efter et lille års pause, han er nu hjemme på gården og bliver redet reglmæssigt. Han vil så snart han er klar blive sat til salg. Han har ligesom sin mor et rigtig god sind, som gør han kan rides af de flest på trods af at han kun er 5 år. Lige nu er Kjarval (efter Þytur frá Hóli)  sendt afsted i træning, for at få gang i tølttræningen. Han vil ligeledes fortsætte sin træning henover vinteren og herefter blive sat til salg.

Begge er meget omgængelige heste med rigtig god sind.

Igen i år har vi beundret vores ungheste og syntes jo flere af dem ser helt fantastiske ud, dog er vi realistiske og vender derfor spændt på at de små blive gamle nok til at kommer afsted for at få dommernes dom.

19. September 2014

Tiden løber afsted og meget er sket det sidst år. Både af god og mindre god karakter. Af sidst nævnte var det året hvor det ikke kom "egne" føl på gården. Stemma fik ikke som forvente føl efter Arnthor. Til gengæld fik vi fornøjelsen af to låneføl, da hopper blev "udstationet" og folede på Torsbjerg.

I år har tre hopper været sendt afsted. Brynja har været på Sjælland hos Alfasteinn fra Selfossi og Aradis og Spyrda fra Skalakoti (lånehoppe) har været hos Röskur fra Skjøld (e. Tjörvi fra Sunnuhvoli). Brynja er scannet i fol efter 70 dage og de andre to bliver scannet i den kommende uge. Så nu er der bare at krydse fingre for at der næste år kommer tre små kommende stjerner.

Igen i år har der været flere flokke af ungheste rundt omkring i Dollerup bakker og der er jo ikke noget bedre end at se hvor godt og hamonisk dyrene fungere i flokken og naturen. Da forpagtningsomfanget er væsentlig forøget i år er der plads til endnu flere flokke i bakkerne.

Da vi i år ikke selv fik føl har det været en fornøjelse af følge med i udvikling på føllene fra de forgående år. Flere har været i gang med tilridning og nogen af de ældre hopper er blevet redet i form efter flere år med føl.

16. Juli 2013

Så er der kommet endnu et føl! Denne gang er der tale om lidt af et bestillingsføl, da hun er lige som vi har ønsket det. Sort med fire hvide sokker og så ja, endda en hoppe. Hun er efter Hending fra Moselundgård og Fjarki fra Breidholti, så det bliver spændende at se hvad hun bliver til.

Stemma og lille Eivör er i dag blevet kørt afsted til hingst og i år er valget blevet Arnthor fra Audsholtshjáleigu.

5. Juli 2013

Sommerferie står nu for døren og der er kommet de to først føl på gården. En hoppe og en hingst efter Feykir fra Háholti. Spændende at se hvordan de udvikler sig, deres far har i år forbedret sin kåring til samlet 8,71 til forårskåringen i Osterbyholz.

I løbet af et par uger skulle der gerne komme to føl mere hvis alt går efter planen.

20. september 2012

Så er alle hopperne hentet hjem fra hingst - så nu krydser vi bare fingre for fire raske føl i 2013.

13. Juli 2012

Så er alle hopperne kørt til hingst! Desværre sprang to hopper over i år, så det bliver til ombedækninger hos Fjarki fra Breidholti og hos Geysir fra Canada. De sidste to er sendt afsted til Feykir fra Haholti, så begge to føl er sendt i byen med deres mødre i byen.

22. Juni 2012

Så er årets andet føl blvet født, et rødt hingstføl med stjerne efter Oskadis fra Torsbjerg og Þengill fra Stald Bóthildur.

11. Juni 2012

Så er årets første føl blevet født og det blev endelig et hoppeføl (sortbrun) efter Stemma fra Moselundgård. Far: Fjarki fra Breidholti.

Har fået navnet Dalía fra Torsbjerg.

11. Januar 2012

Så er det nye år i gang og vi ser frem til de første føl gerne skulle komme primo maj. I år burde der komme 4 føl på Torsbjerg efter Fjarki fra Breiðholti, Geysir fra Canada og Þengill fra Stald Bóthildur